La Casa

LA CASA

Espais dissenyats per a que et sentis com a casa

CAN GICH

Descobreix tot sobre Can Gich

Espais exteriors
Connecta amb la natura
Què fer
Les millors experiències
Vols veure més?

HISTÒRIA

La casa rural Can Gich es troba a l’entrada de la vall de Palagret per la banda de Juià, arran del camí dels masos Espolla i Pou, travessant la riera, cap al castell de Palagret, en un entorn realment únic dins del Parc Natural de Les Gavarres. Encara que no coneguem amb exactitud l’any de construcció del Mas, si sabem una mica de la seva història. Antigament es coneixia com a Mas Banyes, cognom de la primera família propietària. La primera referència escrita del cognom Banyes de Palagret apareix a la Pia Almonia gironina del 1372. La casa va ser heretada consecutivament per diversos familiars “Banyes” fins a mitjans del segle XX. Actualment, la casa conserva el cognom de Gich, que té el seu origen en una família de Sant Martí Vell, un poblet molt proper, que varen entrar al mas a mitjans del segle XIX com a pastors i varen esdevenir finalment propietaris el 1932. Com a curiositats conservades destaquen les restes d’un antic forn de calç i les inscripcions esgrafiades a les rajoles que sobresurten de la tortugada del teular, en un aparent hebreu, que segueixen sent una incògnita.

Can Gich Casa Antiga

LA DISTRIBUCIÓ

Aquesta és la distribució interior de Can Gich

6 habitacions

Comptem amb 4 habitacions dobles i 2 quàdruples totalment equipades

3 banys

Comptem amb 3 banys completament equipats

Ambient familiar

Apostem pel turisme de qualitat, respectuòs amb la natura i l'entorn

Espais verds

Espais verds on relaxar-te i prendre el sol en plena connexió amb la natura

Sala polivalent

Hi ha una sala polivalent on celebrar reunions, sessions de ioga i molt més

Piscina

Gaudeix d'una piscina privada on refrescar-te en els dies més calurosos.

UBICACIÓ

Can Gich es troba en l'entorn del Parc Natural de Les Gavarres, declarat espai d'interès natural el 1992. Les Gavarres, amb 28.672 hectàrees, constitueix l’extrem septentrional de la serralada Litoral Catalana i és un massís reconegut pel seu valor científic, ecològic, paisatgístic i cultural. El massís és la barrera física entre el Baix Empordà i la Selva. El pic més elevat és el Puig de la Gavarra amb 532 metres d’altitud, seguit del Puig d’Arques amb 527 metres.

Vegetació

El Parc Natural de Les Gavarres es caracteritza per albergar els boscos de suredes i pi marítim més importants del territori català. També trobaràs boscos d'alisos, avellaners i castanyers, més propis d'ambients eurosiberians. En els ambients més humits trobaràs isoetes, un grup de plantes poc conegut amb una raresa evolutiva molt especial; es reprodueixen mitjançant les espores de la seva base. També les orquídies són un grup destacat del massís, entre les quals trobem la satirión, protegida a l'àmbit europeu, de tres bulbs i que creix sobre el llit dels cursos fluvials ben conservats.

Fauna

Les Gavarres és una ubicació emblemàtica per a l'observació d'ocells, ja que s'hi poden trobar més de 100 espècies, entre elles mussols reials i esparvers. També cal destacar la presència de 14 espècies protegides de ratapinyades i ambients aquàtics en el que es poden trobar més d'11 espècies d'amfibis i 4 de peixos autòctons.

CONTACTE

Si tens qualsevol pregunta, no dubtis en escriure'ns

Accepto la política de privacitat